joi, 11 iunie 2015

Pregateste-ti picioarele pentru vacanta!



Pentru ca vine vara, toate femeile isi doresc picioare perfecte pe care sa le expuna. Toate stim cat de greu e sa ai calcaie fine si o piele lucioasa asa ca am cateva sfaturi care pot ajuta picioarele sa arate mai bine pe timp de vara.

Pretul pe care il platim pentru a arata impecabil in sandalele cu toc poate fi unul cam scump, atat la figurat, cat si la propriu. Basicile dureroase apar de regula atunci cand purtam ceva nou dar toate au un inceput.Primul pas pentru a le preveni este, spun specialistii, purtarea unor incaltari confortabile. Incaltamintea din piele sau din alte elemente moi este cea mai potrivita. Ne putem incalta si plimba acasa timp de o ora pentru a fi sigure ca nu ne vor cauza durere mai tarziu. De asemenea, poutem acoperi cu leucoplast cu rivanol orice punct dureros atfel incat sa prevenim frecarea pielii de pantof/sanda care sa creeze basicile.

Daca vreti sa aveti călcâie ca de bebeluş, luati în considerare patru tratamente naturiste care sigur vor da rezultate, fără prea mare efort.

Ulei de gătit
Sună ciudat? Probabil, însă ar putea da rezultate excepţionale. Ţine călcâiele în apă fierbinte timp de câteva minute, şterge-le cu un prosop aspru şi foloseşte o piatră ponce pentru a îndepărta cât de cât pielea moartă şi apoi aplică un strat generos de ulei de susan,de cocos, ulei vegetal sau chiar ulei de măsline. Pentru a obţine cele mai fine călcâie, fă asta în fiecare seară, înainte de a merge la culcare.
Banane şi avocado
Amestecă o banană şi o jumătate de avocado cu ajutorul unui blender şi amjestecă până când obţii o pastă groasă. Dacă este nevoie, mai adaugă puţină apă pentru omogenizare. Aplică apoi acest amestec pe călcâie şi lasă-l să acţioneze timp de 15 minute, după care spală-te cu apă caldă şi sterge-te cu un prosop aspru.
Miere
Este cel mai cunoscut remediu naturist, datorită eficacităţii şi capacităţii de a înmuia şi catifela pielea uscată, aspră. Mierea are efect puternic hidratant precum şi proprietăţi antibacteriene, prevenind dezvoltarea microbilor pe suprafaţa respectivă. Dizolvă 250 gr de miere într-o oală de 2-3 litri umplută cu apă, apoi răstoarnă apa într-un recipient în care să îţi ţii picioarele timp de 20 de minute.

          Sper sa va fi ajutat sa aveti picioarele  frumoase din trecut  si sa va simtiti in forma!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu