luni, 23 februarie 2015

Adevarata Romanie



IMAGINI FABULOASE-ROMANIA E INCA VIE
M-am gandit sa ma documentez putin in legatura cu locurile  cele mai frumoase din Romania, visand la o vacanta minunata acolo. Sincer, pana acum aveam momente cand imi iubeam tara doar pentru ca e tara mea. Era sentimentul acela pe care o mama il are fata de copil. ORICUM ar fi “puiul”, pentru mama e cel mai frumos si mai bun. Dar privind, citind, documentandu-ma am afla lucruri minunate. Chiar nu stiam toate aceste locuri din tara si acum pot sa spun ca “Romania e minunata”. Sunt sigura ca nu va nega nimeni. Asa ca va invit sa facem un tur al Romaniei.

1.Râpa Roșie este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație geologică și floristică), cu o suprafață de 10 ha, situată în județul Alba, pe teritoriul administrativ al orașului Sebeș, la cca 4 km nord de acesta.


2.Nu parasim prea mult zona si ajungem la Cheile Posagi-se găsesc în partea de est a masivului Muntele Mare, pe cursul pârâului Poșaga, afluent pe stânga al Arieșului, la 6 km de la confluență.Căi de acces: pe DN 75 Turda-Câmpeni.
Este o rezervație naturală complexă, având un suport geomorfologic pitoresc, cu formele carstice caracteristice reliefului calcaros: abrupturi, creste, turnuri și ogașe prăpăstioase. Totodată conține și unele specii de plante rare. Cheile Poșăgii sunt străbătute de pârâul care le-a format, pe o distanță de 400 m, iar în cuprinsul cheilor, chiar la intrarea în acestea, primește din stânga un afluent cu curs temporar, lung de 700 m.


3. Se spune că Rimetea este locul în care soarele răsare de două ori. Şi asta pentru că Piatra Secuiului, care străjuieşte Rimetea, este atât de aproape şi atât de înaltă, încât chiar şi după ce răsare soarele dimineaţa, Rimetea este încă în umbră, deşi afară e lumină. Apoi, după ce are timp să se mai ridice un pic pe cer, soarele se iţeşte de după Piatra Secuiului, răsărind pentru a doua oară pentru a lumina şi satul Rimetea.





4. Peștera Poarta lui Ionele este situată pe teritoriul Comunei comunei Gârda de Sus, județul Alba, în Munții Bihorului. Sa pornim!


si ………am ajuns!



5. Cetatea Alba Carolina



  6. Cetatea Lita



 


7.Defileul Capusului






8. Laguna Albastra-Aghiresu


9.Cacada Ciucas-Cluj


10.Cheile Turzii




Ma opresc  aici. Nu uitati, am prezentat doar cateva dinte multele obiective turistice. Romania este mult mai  bogata si frumoasa. Desi batrana, ea atrage din ce in ce mai multi  turisti straini . Ar trebui sa nu mai tanjim dupa frumusetea altei tari, momentan o avem pe a noastra. In opinia mea, ar fi mai bine sa ne gandim la vacante in alte tari abia dupa ce ne cunoastem tara cat de cat. E frumoasa si daca tinerii ar realiza asta, mai tarziu nu ar regreta  banii pierduti pe cluburi si distractia intre 4 pereti. Va fi  un moment in care vom vrea sa vizitam propria tara si sa ne ascundem in inima ei primitoare. Pareri?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu