luni, 23 februarie 2015

Cuticulele nu mai sunt dusmanul tau

A avea unghii cu un aspect placut este un proces care implica mai multe etape complementare. Pana la pasul in care unghiile false ajung sa fie puse si apoi frumos decorate trebuie avuta in vedere pregatirea unghiilor. In general manichiura este cea care ajuta mainile si implicit unghiile sa aiba un aspect placut din punct de vedere estetic. In plus fata de taierea unghiilor, curatarea si hidratarea acestora, manichiura implica, de asemenea, si ingrijirea cuticulelor.

Cuticula reprezinta o fasie ingusta de piele care se intinde pe suprafata unghiei, mai exact la baza si are un important rol de protectie. Sanatatea si aspectul cuticulelor afecteaza sau imbunatateste, dupa caz, aspectul general al unghiilor, asadar este foarte important sa se acorde o atentie deosebita in timpul procesului de pregatire a unghiilor pentru o noua manichiura.

Cat priveste curatarea cuticulelor, toate doamnele cunosc faptul ca exista mai multe metode pentru a scapa de acestea. O lunga perioada de timp, fie ca va faceati manichiura acasa sau in cadrul unui salon specializat, se obisnuia ca pentru a indeprta cuticulele sa se foloseasca o forfecuta cu ajutorul careia acestea erau taiate. Din pacate aceasta modalitate de a infrumuseta manichiura nu este una recomandata din nici un punct de vedere. Daca cuticulele sunt taiate acestea cresc mai repede si mai viguroase. In plus prin procedeul de taiere unghiile sunt expuse infectiilor deoarece nu de putine ori s-a intamplat sa ciupiti baza unghiei si sa curga sange. In acest fel mana, unghia este expusa microbilor si de aici se poate ajunge la infectii.
Metoda ideala de a scapa de cutile nu este reprezentata de taierea acestora ci de impingerea spre baza unghiei. Astfel, impingerea cuticulelor este un pas crucial in orice proces de infrumusetare a unghiilor. Odata cu ascunderea lor sub baza unghiei acestea vor arata mai ingrijite si totodata se va creea si impresia de unghie mai mare. Pasii prin care se face acest proces sunt urmatorii:
– se aplica un ulei pentru cuticule, rolul acestuia fiind acela de a le inmuia, astfel nu va exista riscul sa apara durerea in timp ce sunt impinse;
– cu ajutorul unui bat de portocal sau al unui impingator metalic (ambele sunt acceptate in arta manichiurii si folosite cu incredere) incepeti sa impingeti cuticula spre baza unghiei cu blandete si rabdare, fara a crea disconfort persoanei din fata voastra;
– dupa cum bine se stie, cuticula se afla pe toata suprafata unghiei, de aceea este indicat ca in momentul in care incepeti procedeul sa vizati mai intai marginea si apoi sa va indreptati spre centru si cealalta margine;
– repetati procedeul pentru toate unghiile de la maini;
– daca dupa ce ati terminat de impins cuticulele observati ca au ramas depuneri pe unghie in locul unde acestea au fost este indicat sa folositi un buffer aspru pentru a scapa de acele resturi nedorite.

Acest procedeu este util indiferent de ceea ce doriti sa faceti mai departe cu unghiile. Insa, datorita spalarilor repetate pe maini, in timp trebuie sa aveti grij de cuticule pentru a nu se usca si apoi crapa, desi au fost impinse. Cea mai simpla metoda este folosirea cel putin o data pe zi a unei lotiuni hidratante pentru maini, indicat fiind sa o aplicati seara inainte de a merge la culcare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu