4 banane,
3 oua,
200 g unt,
250 g zahar,
350 g faina,
o mana buna de nuci pisate,
un pliculet praf de copt
Sa trecem la treaba:
Mixam bine untul cu zaharul. Pisam bananele cu furculita, si tocam nucile grosier. Adaugam ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare, apoi restul ingredientelor si omogenizam compozitia. Intr-o tava de chec sau cozonac, unsa cu ulei (unt) si tapetata cu faina turnam compozitia. Inainte de a baga tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, o scuturam de cateva ori de ceva tare, ca tot aerul sa iasa afara, astfel checul nostru va creste uniform.
Dam tava la cuptor, la foc mediu timp de cca. 1h.
Inainte cu 15 minute sa-l scoatem din cuptor, punem deasupra lui felii
de banane.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu